Hae tästä blogista

lauantai 22. huhtikuuta 2017

Köysiviikko

Meillä oli koulussa hiukan erilaisempi viikko ja olen tyytyväinen, sillä eipähän tarvinnut istua luennolla vaan pääsimme ulkoilemaan ja kokeilemaan uusia asioita. 
Viikko oli nimeltään köysiviikko, minkä aikana opettelimme kaikkia uusia solmuja ja köysiaktiviteetteja, kuten seinäkiipeilyä ja kalliolaskeutumista.

Tiistaina pääsimme suunnittelemaan lauantaina tapahtuvaan MLL lastentapahtumaan aktiviteetteja. Tarkoituksena oli saada lapset ulkoilemaan ja niimpä keksimme kaikkea mukavaa, kuten köysiradan, hämähäkinseitin, korikiipeilyä, pallonheittoa, tasapainoilua ja tikaskiipeilyä. Pääsimme myös kokeilemaan seinäkiipeilyä, valjastamista ja varmistamista, sekä oppimaan solmuja.

Keskiviikko oli mielestäni viikon yksi mukavimmista päivistä sillä pääsimme laskeutumaan Rokankalliolta alas. Matkaa sinne ei autolla ollut kuin kymmeisen minuuttia ja parkkipaikalta kävelyä suunnilleen saman aikaa. Onneksi oli kantohanki, mikä tarkoitti, ettemme tarvineet lumikenkiä. Ilmakin oli mitä mainioin. 


Laskeuduimme vuorotellen alas kalliolta ja odotusaikana muut rakensivat lumilinnaa ja lumiukkoja, sekä leikkivät lumisotaa. Laskeutuminen jännitti aika paljon, mutta kun reunan ylitse pääsi jännitys helpotti. Meillä tuli päästää itse köyttä sen verran kuin tarvitsi ja pääasiassa laskeuduimmekin itsemme varassa alas. Toki opettajalla oli varmistusköysi jos mokaisimme, mutta onneksi sitä ei tarvinnut käyttää vaan kaikki osasivat laskeutua hienosti alas. 
Alas päästyämme odotimme aina seuraavan laskeutujan ja autoimme hänet irti köysistä ja laitoimme kypärämme pussiin ja lähetimme ylös opettajallemme. Kallion alapuolella ollessamme myös huomasimme armeijan auton naamioituneena metsään. Näimme myös muutaman inttipojan tetsaamassa. Ei käynyt kateeksi.





Köysiviikolla seuraavana oli perjantaina tapahtuva aktiviteettien kasaus ja testaus lauantaita varten, mikä oli ihan mukavaa sekin. Viimeisenä tuli siis tänään lauantaina ollut tapahtuma. kun pääsimme auttamaan lapsia radalla. Ilma oli huono, mutta sehän ei haitannut, sillä mikäpä sen parempaa kuin ulkoilu ja leikkiminen metsässä! Tälläinen koulunkäynti on kyllä ehdottomasti parasta!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti